понеділок, 26 травня 2014 р.


Цікаве про природу України.


В нашій Україні  чудова природа. Є в ній і моря, і ліси, і гори. Багата вона на флору (приблизно 16 000 видів рослин), і фауну (понад 44800 видів тварин).
Є в ній багато цікавого і неймовірного, що завжди привертає увагу людини:





Дніпро – одна з найбільших річок Європи (довжина 2201 км), і одночасно найбільша річка України. На території нашої держави вона має довжину 981 км. Більше інформації про Дніпро та інші ріки України тут.



Озеро Світязь або його ще називають українським Байкалом, має унікальну форму. З висоти пташиного польоту нагадує величезного мамонта, який ліг відпочити. Також Світязь вважається найглибшим озером України. 58,4 м. – це найбільша глибина.

Озеро Ялпуг вважається найбільшим озером української землі. Воно знаходиться на території Одеської області і має довжину 39 км, а найбільша ширина досягає 5 км.



Чорне море – найбільше море, що омиває береги України. Площа – 420 тис. км. кв



Оптимістична – найдовша печера України, що знаходиться на території Тернопільської області. Також вона є однією з найбільших печер у світі. Має довжину 114 км., на глибині 20 м. під землею.

 

  
Говерла – найвища гірська вершина України. Легенда про Говерлу



На території Тернопільської, Хмельницької та Вінницької областей росте рослина з незвичайною властивістю. Коли її підпалити, то вона палає блакитним полум’ям, при цьому залишається неушкодженою. Місцеві жителі називають її білим ясенем, так, як листя дуже схоже на листя ясеня. А в науковому обігу ця рослина отримала назву – неопалима купина.


 Дуб на території Рівненської області, який за підрахунками учених має вік 1350 років, є найстарішим деревом в Україні.


 Учансу – найвищий водоспад України (Крим). Висота – 98,5 м.



1 тонна і більше. Саме таку вагу може мати найбільший звір української фауни – зубр



 Дельфін-білобочка вважається найбільшим морським ссавцем. Довжина тіла може     перевищувати 3 м.




Немає коментарів:

Дописати коментар