пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

«Мова рідна, слово рідне!» Пишаємося своєю мовою, вивчаємо інші

Міжнародний день рідної мови – свято для всіх. У кожного мова своя, рідна, єдина, найкраща...Скільки людей розмовляють рідною мовою, настільки мова стає впізнаною у світі, завойовує престиж і викликає інтерес. Кожну мову треба берегти і плекати. Зникає мова, зникає народ. Різнобарвна мапа народів світу втрачає яскравість і привабливість.
Скільки мов на світі, які найбільш розповсюджені, які знаходяться на грані вимирання, незвичайне письмо деяких мов, хто з українців знав найбільше мов та багато іншої цікавої інформації дізналися наші відвідувачі.


На книжковій виставці про мову, увагу привертає яскравий віночок з різнобарвними квіточками.


 Скільки квіток у віночку, стільки словників іноземної мови запропоновано переглянути дітям. В словниках потрібно знайти українською слово «мова» і перекласти на англійську, німецьку, новогрецьку, італійську, кримськотатарську, польську, французьку та японську мову.



Той, хто справився найшвидше, має право записати іноземне слово на пелюстках квітки, серединка якої позначена відповідним прапором.





 Читаємо іноземною мовою, яку вивчаємо, та близькою по звучанню чи письму.


Крім мови країни, яка викликала наш інтерес, цікаво також дізнатися  про природні особливості держави,  побут, традиції тощо. Найперші і найцікавіші відомості містяться у Казках народів світу.


«Мова кожного народу неповторна і своя!»  Вивчаймо їх, єднаймося мовами!




Немає коментарів:

Дописати коментар