середу, 25 березня 2020 р.

Історичному роману Павла Загребельного «Роксолана» - 40 років!

Книжки, як люди: народжуються, старішають, помирають. Деякі вже за короткий час стають забутими, а деякі на багато століть переживають своїх літературних творців. Як і у людей, у книжок бувають ювілеї. Тоді на весь рік вони стають шанованими ювілярами, якими пишаються і про яких хочеться говорити.

Книжці,  про яку йтиме мова, в цьому році виповнюється 40 і  вже декілька поколінь зачитується нею. Знайомтеся – «Роксолана» Павла Загребельного

Історичний роман знаного письменника України був вперше надрукований у 1980 році. В ньому йдеться про бранку турецького султана Сулеймана І Настю Лісовську з українського міста Рогатин. Розум, врода, сильна воля і трохи удачі дозволили невільниці з України стати дружиною правителя Османської імперії і брати участь в управлінні державою. Вона стала шанованою особою в історії Туреччини.
Роман П. Загребельного здобув шалену популярність в Україні, відкривши світові сторінки історії, що інтригують. Твір протягом тривалого часу входив до обов’язкового вивчення у школі. Багато разів передавався.



Вивчати українську історію, викладену засобами художнього слова – цікаво і захоплююче. Прочитайте, самі переконаєтесь!

Немає коментарів:

Дописати коментар