вівторок, 14 квітня 2020 р.

Преса за інтересом

Хоча журнали для підлітків тепер не на хвилі популярності, вони все ж таки мають свої переваги перед усезнаючим Інтернетом, захопливими комп’ютерними іграми та в чомусь навіть перед книжками:


-       інформація, подана у журналах, перевірена та адаптована до віку читачів;
-       у журналах є багато статей, актуальних саме у той час, коли він виходить;
-       читачам подобається, що в журналі можна щось домальовувати, писати, вирізати та складати саморобки, надруковані на його сторінках, клеїти наліпки;
-       сучасні періодичні видання вирізняються хорошою поліграфічною якістю, яскравим художнім оформленням, тематичною різнобарвністю. Все це приваблює і спонукає до читання.

З періодичними виданнями для наших найменших читачів, що їх передплачує бібліотека, Ви вже познайомилися раніше. Пора дізнатися, про що нове і цікаве з журналів можуть дізнатися читачі, яким 10 і більше років.

Журнал «Веселі уроки»


Пізнавально-гумористичний журнал для учнів 4-11 класів. Ігрове навчання, уроки ерудитів, кросворди та ребуси з різних предметів, реферати та підготовка до ЗНО, поради психолога, сторінка для дівчат, швидке вивчення англійської мови та весела фізика, підказки з української, наукові приколи, моделювання, тест «IQ» на перерві, конкурси, тощо.

Журнал «Жасмін»


 Журнал для сучасних дівчат – ще більше ідей саме для тебе! У ньому можна знайти цікаві ідеї для любителів орігамі та квілінгу, шиття або вишивки, для виробів з бісеру, а також нескладні кулінарні рецепти, головоломки, а ще кросворд і захопливі конкурси. Поробки з докладним поясненням, схемами і роз’ясненнями.



Журнал «Колосок»


Для школярів середніх і старших класів, які захоплюються наукою, цікавим є журнал «Колосок». На його сторінках можна прочитати безліч наукових цікавинок — від досліджень життя найменших комашок до роздумів про те, яким може бути майбутнє людства. У «Колоску» простою мовою пояснюються закони фізики, хімії, біології, астрономії. Читачі журналу можуть навчитися робити компас з батарейки або магніту від динаміка; визначати вік дерева, не пошкоджуючи його; розібратися, як працюють очі людини; дізнатися, як всередині мушлі з’являється перлина. «Колосок», як і попередні два журнали, привертає увагу яскравим сучасним дизайном. Тут безліч цікавих фотографій, схем та малюнків.


Журнал «Країна знань»

Це науково-популярне періодичне видання,  розраховане на читачів середнього та старшого шкільного віку. Воно дає змогу дізнатись про останні досягнення світової та української науки, друкує статті з різноманітних галузей знань: фізики, хімії, біології, географії, світової культури, розповідає про численні наукові відкриття. Журнал познайомить з провідними вузами країни. А найголовніше – він викликає бажання вчитися. Його видає 10 разів на рік ГО «Науково-освітня спілка Майбутнє».


Журнал «Однокласник»
Був заснований ще у 1923 році під назвою «Червоні квіти», далі виходить як «Піонерія», а з 1991 року отримав сучасну назву.  В «Однокласнику» поєднують освітню, пізнавальну та розважальну тематику. Нові оповідання, новели, пригоди, консультації психологів, візажистів – на сторінках видання. Тут друкуються анекдоти, гороскопи, інтерв’ю з зірками шоу-бізнесу, молодіжні новини, дописи читачів. А рубрики «Лист» та «Посиденьки» пропонують замислитися над питаннями та проблемами, що турбують юних читачів. Обкладинка видання за стилем подібна до дорослих глянцевих журналів, але не переобтяжена зайвою інформацією й деталями. Сучасна поліграфія та змістове наповнення безсумнівно приваблять підлітків.

Немає коментарів:

Дописати коментар